הבירוקרטיה יכולה להוות דבר מאוד לא ברור, מלא סטרס, מבלבל, ולא אחת גם מעיק. כשיש צורך למלא טפסים עבור רשויות המס כמו מס הכנסה או מע"מ – נגלה שהדבר נראה מורכב עבור מי שלא עוסק בבירוקרטיה באופן מקצועי, ולא מכיר את אוצר המילים של עולם הבירוקרטיה. אם אתם מרגישים שהשפה של מוסדות החוק במדינת ישראל הינה מסורבלת עבורכם – דעו שאתם לא לבד. בדיוק בשביל זה כתבנו את הדף הזה.
כאן תוכלו לקרוא על טופס 1322, הנקרא גם טופס דיווח על רווח מניירות ערך סחירים. בטקסט הזה ננסה להסביר מתי עולה הצורך בטופס, מה הפרטים שצריך למלא בטופס ועוד. להורדת הטופס לחצו כאן
הודעה חשובה - קבלו את הכסף שלכם חזרה!
שילמתם מיסים עודפים? המבצע הבא בשבילכם! כ-78% מהאזרחים זכאים ל-8,000₪ בממוצע.
ביחד עם חברת Win Tax אנחנו נדאג לכספי המיסים שלכם.
בדקו כמה כסף מגיע לכם ממס הכנסה. מלאו את שמכם המלא, מספר הטלפון ופרטי ההשתכרות שלכם וקבלו תשובה מהירה על גובה ההחזר.
מתי נצטרך טופס דיווח על רווח מניירות ערך סחירים?
הצורך בטופס 1322 צף כשממלאים טופס דיווח הכנסות שנתי (טופס 1301 עבור אנשים פרטיים, או טופס 1214 עבור חברות), וחלק מההכנסות מגיעות ממסחר בניירות ערך בבורסה. מדינת ישראל ממסה באופן מעט שונה את הרווחים הללו, ולכן צריך למלא נספח העוסק רק בהם.
אילו פרטים ממלאים בטופס 1322?
את התשובה הזו יש לחלק לארבעה חלקים:
- פרטי המוכר – פה תצטרכו לכתוב ממי קניתם את ניירות הערך, ופרטים טכניים על המכירה.
- פרטי חשבון – פה תצטרכו לכתוב את פרטי החשבון דרכו קניתם את ניירות ערך, למשל שם הבנק או הגוף הפיננסי שהיה הברוקר בעסקה.
- פירוט הכנסות מניירות ערך – בסעיף הזה תצטרכו למלא מה היו ההכנסות שלכם מניירות ערך בשנה האחרונה. תוכלו להיעזר בהערות השוליים המסבירות בפירוט איך ומה לכתוב בטבלה הזו.
- טבלת עזר – בסעיף זה תצטרכו לכתוב את ההפסדים שלכם מניירות ערך בשנה האחרונה.
מידע נוסף על הטופס
לטופס מצורף דף עם הערות מפורטות וברורות שתעזורנה לכם למלא את הטופס באופן נכון. הטופס מיועד למביני עניין, ולכן אם אתם לא אנשי מקצוע מתחום המיסוי והסחר בניירות ערך – מומלץ לפנות לאחד, שימלא את הטופס בשבילכם. לטופס 1322 צריך לצרף עוד טפסים רבים, לפי הדרישה הרלוונטית המופיעה בכל סעיף. שימו לב שאתם קוראים את כל האותיות הקטנות.