fbpx

ביטוח סיעודי

אדם הנחשב לסיעודי הוא אדם שלא מסוגל לבצע בכוחות עצמו את פעולות היומיום והשגרה והוא נזקק לסיוע צמוד 24 שעות ביממה, סיוע שהוא לחלוטין תלוי בו.

במדינת ישראל ישנן שלוש דרכים לבטח כל אדם בביטוח סיעודי – דרך הביטוחים הבסיסיים של קופות החולים שכל אזרח במדינה מחויב להיות מבוטח בהם (משמע דרך המדינה והמוסד לביטוח לאומי), דרך תכניות הבריאות המשלימות של קופות (שב"ן) הניתנות לשיקול דעתו של המבוטח ודרך חברות ביטוח פרטיות (אם באופן אישי או דרך ביטוח קולקטיבי). ברוב המקרים נדרש לממש ביטוח זה בעת הגעתו של המבוטח לגיל זקנה, כאשר בשל גילו המופלג אינו מסוגל לתפקד באופן עצמאי. יחד עם זאת ישנם מקרים אשר בשל התרחשות תאונה או נכות מגיע המצב הסיעודי בגיל מוקדם יותר.

אישה מבוגרת

הודעה חשובה - קבלו את הכסף שלכם חזרה!

שילמתם מיסים עודפים? המבצע הבא בשבילכם! כ-78% מהאזרחים זכאים ל-8,000₪ בממוצע.
ביחד עם חברת Win Tax אנחנו נדאג לכספי המיסים שלכם.

בדקו האם אתם זכאים להחזרי המס >>

בדקו כמה כסף מגיע לכם ממס הכנסה. מלאו את שמכם המלא, מספר הטלפון ופרטי ההשתכרות שלכם וקבלו תשובה מהירה על גובה ההחזר.

ביטוח סיעודי פרטי

כאשר אדם הופך להיות סיעודי מדובר בטלטלה לא קטנה עבורו ועבור בני המשפחה הקרובים אליו. מדובר בשינוי השגרה והתאמת כל אורח החיים שלו למציאות החדשה ואין זה קל כלל וכלל. למרות האפשרויות המוצעות דרך המדינה, משרד הרווחה והמוסד לביטוח לאומי – המשאבים שמקצה המדינה לתמיכה האנשים סיעודיים מצומצמים מאד וקיימת חשדנות קיצונית בכל תביעה ותביעה שמוגשות. משכך – אנשים רבים מעדיפים שלא לסמוך על המדינה ומכסים את עצמם (על מנת לסייע לקרובים שלהם, בעצם) בביטוחים סיעודיים פרטיים. בדרך זו הם יכולים בקלות רבה יותר לבחור את הסעיפים שמתאימים להם ולהסיר מהפוליסה את הכיסויים שפחות רלוונטיים להם. כך הם גם יכולים להוסיף לעצמם כיסויים והשלמות שהמדינה לא מציעה ובמידה ויתעורר הצורך – יוכלו לממש גם את הביטוח הממלכתי וגם את סעיפי הביטוח הפרטי.

מיהו אדם שנחשב לסיעודי?

על מנת לוודא שהביטוח אכן מגיע לידיו (או לידי קרוביו) של אדם סיעודי, ישנן הנחיות מדויקות וברורות שבעזרתן נבחן מצבו הגופני של אותו אדם. ההנחיות מתייחסות לחוסר המסוגלות שלו לבצע פעולות יומיומיות כמו לבוש עצמי, קימה ושכיבה, יכולת לרחוץ את גופו, שליטה על הסוגרים וניידות. ישנו גם מצב של תשישות נפש – מצב שבו יש פגיעה משמעותית בתפקוד הקוגניטיבי של אותו אדם, בהבנתו האינטלקטואלית והרציונלית את הסביבה, שיקול דעת לקוי, חוסר התמצאות במרחב המוכר לו ו/או פגיעה בזיכרון הבאה לידי ביטוי בחוסר תקשורת עם מכריו או אפילו חוסר זיהוי של קרובי משפחתו הקרובים. על מנת לקבוע את סוג המוגבלות ייבחנו אנשי מקצוע מטעם חברת הביטוח את מצבו ויבדקו האם הוא מסוגל לבצע את הפעולות המדוברות. על מנת לקבל החלטה על קביעת מצב של תשישות נפש ישוחח רופא מומחה עם בני המשפחה של אותו אדם, ישמע על מצבו על פי התרשמותם ויתרשם בעצמו מתקשורת איתו והתמצאות שלו במקום.

למה לשים לב כשמעוניינים לרכוש פוליסת ביטוח סיעודי?

כמו בכל פוליסת ביטוח – כאן חשוב אפילו יותר לשים לב לכל הסעיפים, לקרוא ולהבין את כל השורות התחתונות, את כל הסייגים ואת התקופות הרלוונטיות לביטוח. אי שימת לב לפרטים עלולה לבוא לידי ביטוי בהרבה כסף ולכן יש חשיבות גבוהה מאד בהבנה מעמיקה של הסעיפים שכלולים בפוליסה. מומלץ להתייעץ עם מי שמכיר את הנושא, שכן מדובר בתחום סבוך ופתלתל שלפעמים חלים בו שינויים ו/או עדכונים על ידי רשויות המדינה. המוסד לביטוח לאומי מערים לא מעט קשיים בבואו לאשר קבלת קצבת ביטוח סיעודי ולכן חשוב להבין בדיוק מה יקבל המבוטח מהמדינה ומה יש ברשותו לקבל דרך פוליסת הביטוח הפרטי, במידה ויש לו. מושגים ונושאים שצריך לתת עליהם את הדעת הם התקופה שלאורכה יהיה הביטוח תקף, מה גובה הפרמיה החודשית שישלם המבוטח, האם ישנה תקופת המתנה בין ההכרה באדם כסיעודי לבין המועד שבו יתחיל לקבל כספים דרך הפוליסה שלו, מה יהיה אופן צבירת כספי הביטוח לאורך זמן ועוד.

לפרטים נוספים: https://www.shakoof.org.il

מטפלת ומטופל
אהבתם את המאמר? שתפו ברשתות החברתיות
מה היה לנו עד עכשיו?
סיבות לקבלת החזר מס
מידע נוסף
נגן וידאו
בדיקת זכאות להחזר מס
דקות
שניות